به گزارش روابط عمومی اداره کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی استان اردبیل ،رحیمی در تشریح این موضوع گفت: این شیوه نامه در 20 ماده و 7 تبصره تنظیم و ابلاغ شده است که تسهیلات پیش بینی شده نیز به تفکیک رسته فعالیت های تعیین شده ( آسیب دیده و آسیب دیده تعطیل شده به دستور دولت ) توزیع می گردد.
وی افزود: اعطای تسهیلات موضوع این شیوه نامه صرفاً برای صاحبان کسب و کاری که از طریق سامانه کارا به آدرس www.kara.mcls.gov.ir ثبت نام نموده و فرایند پذیرش و معرفی آنها به موسسه اعتباری طی شده باشد، امکان پذیر بوده و واحدهای کسب و کاری که در قالب کارفرمایی و یا خویش فرمایی دارای لیست بیمه باشند، و در سال گذشته فعال بوده و پس از شیوع ویروس کرونا (98/12/01 ) نیروی کار خود را نیز تعدیل نکرده و یا نسبت به بازگشت و افزایش نیروی کار اقدام نموده باشند می توانند در سامانه ثبت نام نموده و صرفاً برای یک بار و حداکثر تا پایان خردادماه سال 1399 مشمول دریافت تسهیلات پیش بینی شده در تصویب نامه شوند.
رحیمی در خصوص چگونگی شرایط و ضوابط پرداخت تسهیلات به واحدهای کسب و کار و گروه های هدف در استان گفت: برای واحدهای کسب و کار یکصد و بیست (120) میلیون ریال، برای واحدهای کسب و کاری که در رسته های تعطیل شده بر اساس مصوبه ستاد ملی کرونا قرار دارند، به ازاء هر شاغل یکصد و شصت (160) میلیون ریال و برای رانندگان مسافربری (خویش فرمای بیمه پرداز) مبلغ 60 میلیون ریال تسهیلات تعیین شده است.
وی با تاکید بر اینکه تسهیلات پرداختی با نرخ 12 درصد، دوساله و با تنفس سه ماهه خواهد بود، اضافه کرد: کسی که شاغل است و خود را بیکار اعلام کرده از شمول پرداخت تسهیلات خارج می شود.
مدیر کل تعاون،کار و رفاه اجتماعی اردبیل 14 فعالیتی که بیشترین آسیب را از شیوع کرونا دیده اند و تسهیلات به ایشان پرداخت می شود به شرح زیر بیان کرد:
1. مراکز تولید و توزیع غذاهای آماده اعم از رستورانها، بوفهها، طباخی، تالارهای پذیرایی، قهوهخانهها، اغذیه فروشیها و موارد مشابه آن
2. مراکز مربوط به گردشگری شامل هتلها، هتلآپارتمانها، مجتمعهای جهانگردی و گردشگری، مهمانپذیرها، مهمانسراها، مسافرخانهها، زائرسراها، مراکز بومگردی، مراکز اقامتی، پذیرایی، تفریحی، خدماتی بینراهی و موزهها و موارد مشابه
3. حمل و نقل عمومی مسافر برون شهری جادهای،
4. حمل و نقل عمومی مسافر درون شهری
5. دفاتر خدمات مسافرتی، گردشگری و زیارتی
6. تولید و توزیع پوشاک
7. تولید و توزیع کیف و کفش
8. مراکز توزیع آجیل، خشکبار، قنادی، بستنی و آبمیوه
9. مراکز، باشگاهها و مجتمعهای ورزشی و تفریحی
10. مراکز و مجتمعهای فرهنگی، آموزشی، هنری و رسانهای
11. مرکز تولید و توزیع و صنایع دستی
12. مؤسسات خصوصی دارای پروانه بهرهبرداری از وزارت بهداشت، که در حوزههای درمانی و تشخیصی اعم از آزمایشگاهی و پاراکلینیکی فعال هستند
13. آموزشگاههای رانندگی، آرایشگاهها، سالنهای زیبایی و گرمابه
14. واحدهای پرورش مرغ گوشتی و مرغ مادر گوشتی، مراکز تولید محصولات گلخانه ای، سبزی و صیفی جات صادراتی و مراکز تولید و عرضه گل و گیاهان زینتی و ماهیان زینتی
وی در خاتمه گفت: تعداد 15 بانک و موسسه مالی، برای دریافت تسهیلات در سامانه قابل انتخاب هستند و متقاضیان می توانند بعد از ثبت نام، بانک مد نظر خود را انتخاب نمایند.